Deze website maakt gebruik van cookies. Door het gebruik van onze diensten geeft u hier toestemming voor.

+ Laat meer zien

Gordijnen Plooien

Enkele plooi Vlinder plooi Triplooi

U kunt de enkele, dubbele en tri-plooien bij gordijnrails maar ook bij een gordijnroede met ringen gebruiken.

Vlinder plooi voorbeeld

Wij gebruiken verstelbare haakjes van 7,5 cm bij de gordijnen.

Haakje voorbeeld

De berekening van de stof:

Bij enkeleplooi, vlinderplooi en driedubbele plooien komen de plooien van een afstand van 9,5-10 cm te staan. Kortom in het geval van enkele plooien rekenen we na elke 9,5-10 cm, 5 cm extra aan de stof (lengte van de gordijnroede) en in het geval van vlinderplooi 10 cm, driedubbele plooien 15 cm.

Andere opties

Rare

Zeilring
Ringen zijn tegenwoordig heel erg in. Bij bestelling van een gordijn met ringen moeten we de lengte van de gordijn niet vanaf de onderkant maar vanaf de bovenkant van de gordijnroede meten. De binnen doorsnede van de ringen is 4 cm. Er worden 8 ringen per meter gebruikt. Ze zijn bij me in diverse kleuren, zoals antiek brons, mat of glanzend zilver en mat goud verkrijgbaar. Schrijf de kleur van de ringen in het opmerkingenveld. Bij het naaien van de gordijn moeten we in dit geval twee keer meer stof nemen dan de lengte van de gordijnroede is.

Rare

Gerimpeld
Dit plooien type is de beste oplossing in het geval van een gordijnroede. Ze zijn niet alleen goedkoper dan ringen maar ze zijn ook zeer attractief en makkelijk qua gebruik. Bovendien bedekken ze de gordijnroede helemaal. Ze zijn voor gordijnen met een normale dikte maar voor dikke stoffen evenals geschikt. In het geval van een gordijnroede is het aanbevolen om het meten vanaf de bovenkant van de roede te beginnen.